VSO Ontslag

VSO ontslag

Het kan zijn dat uw werkgever u middels een VSO wil ontslaan. Dit betekent dat de werkgever ervoor kiest om het dienstverband te beëindigen met wederzijds goedvinden. Dus ook met uw instemming. De werkgever heeft naast het aanbieden van een vso ontslag ook de mogelijkheid om bij het UWV een ontslagvergunning aan te vragen. U behoudt in dit geval uw recht op een ontslagvergoeding. De ontslagvergoeding bij vso ontslag zorgt in de praktijk vaak voor onenigheid en de werkgever denkt altijd in eigen voordeel. De berekening is voor onze specialisten eenvoudig, maar voor een leek kan dit lastig zijn. Zelfs de werkgever kan een foutief bedrag hebben berekend waardoor u minder uitgekeerd krijgt dan waar u recht op heeft. De werkgever neemt bijvoorbeeld in de eindafrekening de openstaande verlofuren niet mee. Laat dit niet gebeuren en voorkom het mislopen van hetgeen waar u recht op heeft. U kunt uw vso ontslag laten controleren op alle juridische punten zodat u zeker weet wat u ondertekent. 

Allereerst is de vaststellingsovereenkomst die u ontvangt een concept bij vso ontslag. Dit is geen definitief product. U heeft alle recht om over alle aspecten in onderhandeling te gaan. Dit kunnen wij voor u doen of u hierbij goed adviseren. De werkgever verwacht ook dat u een tegenvoorstel doet bij vso ontslag. Soms is het zo dat een werkgever druk legt op een werknemer om zo snel mogelijk tot ondertekening over te gaan. Wij raden dit af! Onderteken nooit een vaststellingsovereenkomst die niet is nagekeken door een gespecialiseerde jurist. U kunt namelijk het risico lopen dat de vaststellingsovereenkomst niet aan bepaalde juridische vereisten voldoet waarmee u WW kan aanvragen. Dit wordt ook wel ww- uitkering veilig genoemd. Dit kunnen wij voor u nakijken! Daarbij wordt de transitievergoeding vaak verkeerd door de werkgever berekend. En in het voordeel van de werkgever. 

U heeft wettelijk gezien recht op een transitievergoeding en indien uw onderhandelingspositie sterk is, kunnen wij voor u een hogere vergoeding eruit halen. Wij zijn gespecialiseerd in vso ontslag. U kunt hierna een tegenvoorstel doen en de werkgever kan hier weer op reageren. Dit kan nadat u of wij onderhandeld hebben met de werkgever en via een brief of e-mail. Dit gaat door tot er overeenstemming is bereikt en de vaststellingsovereenkomst door beide partijen kan worden ondertekend. Wij zijn er voor u om hierbij te helpen. Dit is onze specialisatie na jarenlang ervaring op te hebben gedaan. Het is vaak fijn om er met een goed gevoel uit te komen met uw werkgever en dit begrijpen wij volledig.

Ontslag wederzijds goedvinden

Bent u ziek thuis vanwege een arbeidsconflict, dan is de situatie anders en bestaat de mogelijkheid om middels een vaststellingsovereenkomst de arbeidsrelatie te beëindigen. Dit gebeurt dan op initiatief van de werkgever en is simpelweg ontslag met wederzijds goedvinden. Het is belangrijk dat in dit geval niet alleen goed gekeken wordt naar de wettelijke transitievergoeding, maar dat er ook onderhandeld wordt over andere punten die in een vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Een werkgever kijkt in eerste instantie vaak naar wat voordelig is voor de werkgever zelf, maar onthoud dat het gaat om ontslag met wederzijds goedvinden. Vaak heeft de werkgever vaker te maken gehad met dergelijke situaties en zijn goed geïnformeerd door een jurist. U heeft dit wellicht niet eerder meegemaakt en dan is het goed om te vertrekken met een goede regeling indien u akkoord gaat met ontslag met wederzijds goedvinden. Dit kan een van onze juristen het beste voor u inschatten. Wij bepalen uw juridische positie en hieruit onderhandelen we met uw werkgever. U kunt zelf onderhandelen met uw werkgever of het door ons volledig laten overnemen. In de praktijk merken wij vaak dat het fijn is om het uit handen te geven indien er sprake is van een arbeidsconflict.

Wat is een vaststellingsovereenkomst bij ontslag?

U denkt waarschijnlijk wat is een vaststellingsovereenkomst bij ontslag? Een werkgever hoeft bij het aanbieden van een vaststellingsovereenkomst geen langlopende procedure op te starten bij de kantonrechter of het UWV. Dit bespaart geld en tijd. Vandaar dat dit vaak in de praktijk als uitkomst wordt aangeboden. Let op! Het is van belang dat de juiste punten en afspraken staan opgenomen in de vaststellingsovereenkomst die u uiteindelijk ondertekend. Het belang hiervan is enorm. U heeft namelijk alleen recht op WW indien de vaststellingsovereenkomst juridisch goed in elkaar steekt en dit is afhankelijk van uw situatie. Als u zich afvraagt wat een vaststellingsovereenkomst bij ontslag is, is het verstandig om dit te laten controleren door een van onze juristen. Daarbij is er vaak meer uit te halen voor u en wij zijn hierin gespecialiseerd om dit voor u uit te zoeken. Hierdoor heeft u meer rust en krijgt u duidelijk van ons te horen wat uw kansen zijn en hoe sterk uw onderhandelingspositie is. Dit is afhankelijk van verschillende aspecten.

In de meeste gevallen worden de juridische kosten door uw werkgever gedekt en dit is dan in de vaststellingsovereenkomst opgenomen. Mocht dit nog niet in de vaststellingsovereenkomst staan kunnen wij contact opnemen met uw werkgever en hierover onderhandelen. Uw werkgever heeft er voordeel aan om middels een vaststellingsovereenkomst de arbeidsrelatie te beëindigen, dus in de meeste gevallen worden de juridische kosten vergoed. Zo wordt u goed bijgestaan door een gespecialiseerde arbeidsrecht jurist en heeft u zekerheid, zonder hiervoor zelf kosten te maken. Wij kunnen voor u checken of de vaststellingsovereenkomst voldoet aan de juridische vereisten voor ontslag.

Veel ontslagrecht juristen vragen een bijdrage indien de werkgever deze kosten niet vergoed. Wij vragen u geen bijdragen! Wij geloven in onze  sterke onderhandelingstechniek.

Gratis volledige juridische check

Sluit alle risico's uit bij een vaststellingsovereenkomst tijdens arbeidsongeschiktheid

Mogelijk hogere ontslagvergoeding

In contact met uw persoonlijke jurist

Joost
Lees verder
De jurist heeft voor mij onder andere een hogere ontslagvergoeding kunnen regelen!
Jeroen A.
Lees verder
Nadat ik mijn beeindigingsvoorstel heb ontvangen van mijn werkgever nam ik contact op met deontslagrechtjuristen.nl Ik kreeg direct een jurist toegewezen. Zij heeft mij goed geholpen en ik heb een flink bedrag meekregen.
Sandy
Lees verder
Expert in wat ze doen. Top werk geleverd.
Niels de H.
Lees verder
Snel een reactie gekregen en duidelijk advies
Annemarie L.
Lees verder
Ze reageren snel
Marco
Lees verder
Ze is zeker doelgericht maar ook naar mijn wensen geluisterd
Kilian
Lees verder
Goed en duidelijk geholpen
Hassan S.
Lees verder
Eindelijk van mijn werkgever af. Na lang onderhandelen heb ik toch een jurist ingeschakeld. Hij hielp mij goed en het bleek dat mijn werkgever de vergoeding verkeerd had berekend
Sofie S.
Lees verder
Snel en duidelijk
Aline
Lees verder
Professioneel bijgestaan
Darryl G.
Lees verder
Ik wist na één telefoontje waar ik aan toe was!
Feline G.
Lees verder
Snel en duidelijke antwoorden
Anoniem
Lees verder
Snel en duidelijk
Burhan
Lees verder
Professioneel en duidelijk. Uiteindelijk een twee keer zo hoge transitievergoeding ontvangen op mijn rekening
Willem
Lees verder
Ik wilde zelg de onderhandeling doen en ik kreeg hier advies over van een goede jurist
Jasmijn
Lees verder
Alles ging in goed overleg met mij. Dat vond ik belangrijk. En fijn dat ik steeds dezelfde jurist had
Anoniem
Lees verder
Snel en duidelijk
Johnny A.
Lees verder
Mijn leven stond even op zn kop. Snel eruit gekomen met mijn werkgever. Heel netjes gedaan!
Geertje
Lees verder
Snel en duidelijk
Urrel R.
Lees verder
Ik werd meteen teruggebeld. Snel!
Olaf V.
Lees verder
Alleen advies gekregen. Ik weet nu wat mijn kansen zijn.
Steffie R.
Lees verder
Professioneel!
Sharon
Lees verder
Top!
Anoniem
Lees verder
Goed hulp gehad.
Mitchel
Lees verder
Tevreden.
Farid
Lees verder
Gelukkig geholpen door jurist. Ik zou ondertekenen maar niet gedaan.
Kim V.
Lees verder
Duidelijke taal en lekker laagdrempelig.
Sophie
Lees verder
Snel geholpen en lieve jurist. Ze heeft mijn stress weggenomen door het onderhandelen van mij over te nemen. Na jarenlang gewerkt te hebben voor mijn werkgever werd ik zo slecht behandeld.
Yannick J.
Lees verder
Professioneel en snel geholpen!
Anoniem
Lees verder
Doorgezet en gekregen waar ik recht op had
Marjolein
Lees verder
Ik werd snel teruggebeld en binnen een dag wist ik waar ik aan toe was. En dat helemaal gratis.
Anoniem
Lees verder
Prossionele jurist. Hij was goed.
Kevin F.
Lees verder
Hij heeft mij goed geholpen met mijn vso.
Lisanne
Lees verder
Top geholpen!
Karin S.
Lees verder
Snel en duidelijk
Henk
Lees verder
Verstand van zaken. Dat had ik nodig.
Anoniem
Lees verder
Meteen aan mijn andere collegas doorgegeven om juridische hulp in te schakelen. En ook bij dezelfde jurist.
Liselotte W.
Lees verder
Goed geholpen en van alles af!
Setare
Lees verder
Ik ben blij dat ik toch heb gebeld voor gratis advies. Ze keek dezelfde dag naar mijn vaststellingsovereenkomst. Ik had al ondertekend maar dat was niet erg. Zonder haar had ik paar maanden geen ww uitkering gekregen.mijn werkgever had verkeerde datum geschreven.
Yaro L.
Lees verder
Snel geholpen
Sigmar N.
Lees verder
Ze bellen snel terug en uploaden lukte mij niet maar kon ook per mail.
Dries G.
Lees verder
Goed en professioneel, maar ook naar mij toe erg duidelijk. Ik wist wat ik kon verwachten en dat wilde ik het meeste.
Anoniem
Lees verder
Mijn werkgever was niet meer aardig voor mij na 20 jaar in dienst. Snel geholpen door deze jurist en ze heeft er een flink bedrag uit weten te halen
Anoniem
Lees verder
Snel en professioneel