U heeft recht op de wettelijke transitievergoeding (een ontslagvergoeding) bij ontslag op initiatief van uw werkgever. U bouwt al vanaf de eerste werkdag de ontslagvergoeding op. De ontslagvergoeding bedraagt 1/3e maandsalaris per dienstjaar. Hier kan ook van worden afgeweken. Uw werkgever zal in de vaststellingsovereenkomst een ontslagvergoeding opnemen, echter is het in de praktijk het geval dat er vaak fouten worden gemaakt bij de berekening. In sommige gevallen staat er niet eens een ontslagvergoeding in de vaststellingsovereenkomst opgenomen. Wij kunnen de ontslagvergoeding voor u berekenen zodat u er zeker van bent dat u alles uitbetaald krijgt waar u recht op heeft en soms zelfs meer.
In een vaststellingsovereenkomst kan er een ontslagvergoeding worden uitonderhandeld die hoger is dan de wettelijke transitievergoeding. Upload uw vaststellingsovereenkomst en neem contact op met onze ontslagrechtjuristen.
De werkgever berekent in de praktijk de ontslagvergoeding in eigen voordeel en soms zelfs verkeerd. Wij kunnen in de meeste gevallen een hogere ontslagvergoeding voor u uitonderhandelen. Upload uw vaststellingsovereenkomst en wij zullen u adviseren.
De werkgever doet in eerste instantie een voorstel. Hierover kan worden onderhandeld. Lees hier meer.
Of u belasting betaalt over uw ontslagvergoeding hangt af van de situatie. Lees hier meer.
Ontslag met wederzijds goedvinden kan middels een vaststellingsovereenkomst. Uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan en zal daarin opnemen dat het gaat om ontslag met wederzijds goedvinden. Het is van groot belang om uw vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een van onze ontslagrechtjuristen. Uw werkgever zal de vaststellingsovereenkomst vaak in eigen voordeel opstellen. Bij ontslag met wederzijds goedvinden is het dus belangrijk om voordat u tot ondertekening overgaat u goed weet wat u ondertekent. Wij helpen u hier graag bij.
Upload hiervoor uw vaststellingsovereenkomst en neem contact op met onze ontslagrechtjuristen.
De hoogte van een oprotpremie in een vaststellingsovereenkomst is afhankelijk van uw juridische positie. Onze ontslagrechtjuristen luisteren graag naar uw situatie om uw juridische positie en de vervolgmogelijkheden te bepalen. Het is zonde als u een oprotpremie wordt aangeboden die veel te laag is.
Wij kunnen dit gratis voor uw doen, omdat er een vergoeding voor juridische kosten kan worden opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Dit betekent dat de juridische kosten voor rekening van uw werkgever komen als wij uw vaststellingsovereenkomst controleren en uw oprotpremie voor u berekenen. Wij sturen onze factuur rechtstreeks naar uw werkgever. Op deze manier kunt u gratis het maximale halen uit uw vaststellingsovereenkomst en wordt u gratis bijgestaan door een juridisch specialist.
Onze ontslagrechtjuristen staan u graag bij. Wij kunnen u over uw ontslagvergoeding advies verstrekken. Dit doen wij door zelf de ontslagvergoeding te berekenen. Hierna geven wij u juridisch advies over uw aangeboden ontslagvergoeding. In veel gevallen valt deze te laag uit of is deze verkeerd berekend door uw werkgever. Het is dus van belang om advies in te winnen over uw ontslagvergoeding, omdat u anders veel mis kan lopen en dat zou niet moeten. Wij geven u graag vrijblijvend en gratis advies over uw ontslagvergoeding. Het is in alle gevallen nog beter om niet alleen advies in te winnen over uw ontslagvergoeding, maar de gehele vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een van onze gespecialiseerde juristen.
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Gemaakt door : Aldesign